Annorlunda weekendresmål

Har du rest mycket och redan besökt de traditionella weekendresmålen? Eller vill du bara turista i en ovanlig stad, som de flesta inte har besökt? Här är några tips på annorlunda weekendresmål.

Det klassiska spanska weekendresmålet är Barcelona, med sin unika Gaudíarkitektur, närheten till stränderna och de katalanska tapasbarerna. Men om du åker längre söderut i Spanien kan du uppleva samma kombination av strandliv och storstad, i Alicante. Med sitt sydligare läge har Alicante sommarväder nästan året om, och erbjuder bad och sol på en lång strand tillsammans med en levande och genuin spansk stad. De som åker till Barcelona för arkitekturen kommer inte heller att bli besvikna; i Alicante har många äldre byggnader bevarats väl, och fästningen Santa Bárbara minner om forna tider då pirater härjade staden. För matälskaren finns också många tapasbarer och uteserveringar runt stadens gränder och torg. Läs mer om Alicante på icakuriren.se.

Om du har sett allt som finns att se i London men ändå vill åka till England på en weekendresa är Brighton att rekommendera. Brighton är en kuststad, och på den välkända Brighton Pier kan du besöka karnevalen med karuseller och sockervadd, eller bara promenera på stranden. Du kan uppleva allt som är klassiskt brittiskt i Brighton, som afternoon tea, fish and chips och en pint på en pub, men också nyskapande vegetarisk mat och ett spännande uteliv.

I Tyskland är Berlin välkänt för sitt levande nattliv. Men om du vill uppleva en mindre storstad som är både levande och mysig ska du besöka Bremen. Bremen har ungefär en halv miljon invånare jämfört med Berlins drygt tre miljoner, men Bremen erbjuder ändå en mängd evenemang, konserter och restauranger som ger staden liv. Medan du avnjuter en måltid eller en lokalproducerad öl kan du blicka ut över floden Weser som flyter genom staden. I Bremen kan du också besöka stadens medeltida torg och stadens stadshus, som är världsarvslistat, eller gå på stadens gator och se på jugendarkitekturen. Läs mer om Bremen på svd.se.Annorlundaresemål

Hamnstaden Trapani ligger på Sicilien, och det finns mycket att uppleva både i staden och på ön. Runt staden finns flera stränder för sol och bad, och i staden ligger fiskebåtar förtöjda som används till att fiska tonfisk. På Sicilien odlas druvorna som blir marsalavin, och flera av gårdarna vid vinodlingarna erbjuder besökare att övernatta, vilket är ett utmärkt sätt att uppleva det genuina Sicilien och få äta lokala råvaror. Från Trapani utgår också båtar till de närliggande öarna Levanzo, Favignana och Marettimo, där du kan bada i fridfulla miljöer.

För den som vågar välja bort de traditionella städerna och åka till ett annorlunda weekendresmål blir upplevelserna många och berikande.