Bath-Englands enda UNESCO världsarv

Du behöver inte gå långt för att hitta saker att göra i Bath, eftersom staden är berömd för sina många sevärdheter och aktiviteter. Res genom tiden och utforska den enda brittiska staden som finns på UNESCOs världsarvslista. Du kommer att resa århundraden tillbaka genom bara några steg. Besök de 2000 år gamla romerska baden. Vandra genom sidorna i en av Jane Austen klassiska romaner när du promenerar vid arkitektoniska mästerverk som Royal Crescent och Circus, Pulteney Bridge och Bath Abbey. Titta in i Baths mest kända bostad; Jane Austen Center.

Kort historia

Bath grundades av romarna i floden Avons dalar runt naturliga heta källor. De byggde badanläggningar och tempel redan för 2000 år sedan. Genom sina badanläggningar blev Bath ett populärt resemål under den georgianska eran. Den snabba tillväxten under denna tid ledde till ett rikt arv av georgiansk arkitektur i Bathsten. Idag är Bath en känd turist- och universitetsort.

En kosmopolitisk stad

Baths oklanderliga arv är bara en del av dess historia. Bath är en livlig, blomstrande stad där historia och georgiansk elegans går hand i hand med nutidens kosmopolitiska buzz. Ät ute och välj bland hundratals restauranger och kaféer som serverar allt från Michelin-stjärnade gourméträtter till enkel husmanskost. Ett måste är att äta en Bath Bun som fanns redan på 1700-talet. Bath Bun var Jane Austens favoritsötsak (en slags bulle med torkad frukt). Koppla av i chica cocktailbarer och välkomnande traditionella pubar och dyk sedan in på ett rikt underhållningsställe som omfattar komedi, levande musik och teater. Bath har fem teatrar som drar internationellt kända teatergrupper och regissörer. Och om inte det räcker finns det också ett året runt program med speciella evenemang och festivaler.

Bath

Romerska bad

Det är självklart att ingen resa till Bath är komplett utan ett varmt och avkopplande bad. Varva ner i naturliga varma källor som har varit en magnet för besökare under årtusenden. Besök Thermae Bath Spa för upplivande behandlingar, läkande ångbad och en fantastisk 360-graders badutsikt från takpoolen. Bath är den enda orten i Storbritannien som kan ståta med en egen källa.

Shopping och sightseeing

Och om det är detaljhandelsterapi du är ute efter, har du kommit till rätt ställe. Bath är en superstjärna, med ett oslagbart utbud av oberoende återförsäljare som säljer frestande enstaka föremål i inbjudande och eleganta butiker. Det här är bara en bråkdel av alla saker du kan se och göra i denna klassiska och kosmopolitiska stad.

Det är enkelt att ta sig till Bath

Du kan enkelt ta ett direktflyg från Sverige till Bristols flygplats. Där finns det flygbussar varje halvtimme till Baths centrum. Inom mindre än fyra timmar befinner du dig på en av Europas mest fantastiska weekendresemål. Innan du reser se till att du har rätt till akut tandvård på distriktstandvården.