Besök historiska, kulturella och vackra Wien i Österrike


En guldklimp som är väl värt ett besök över en helg är
Österrikes huvudstad Wien. Många kända personligheter har vandrat på stadens gator som Sigmund Freud, Beethoven, Mozart, Brahms och Bach. Ifall du åker på en weekend får du och dina reskamrater fullt upp då den finns mycket att göra i den här staden. Det är en stad som är full av kultur, musik och konst i många olika former.

Det finns världsberömd konst utspritt i staden, både på slottet Belvedere, Leopold Museum, Secession och Wien Museum Karlplatz. Det är konstnärerna Gustav Klimt och Egon Shiele som båda skattas högt och har flera original utspridda på museerna. Till exempel Klimt berömda ”Kyssen” finns på Belvedere och en stor del av Shiele samling finns på Leopold Museum. Staden kryllar av medeltida kvarter och det finns shopping med gångavstånd till det mesta.

Det finns även många exempel på extravagant arkitektur i form av slottet Schönbrunn som är ett av flera kejserliga palats som ligger i Wien. Wiens kaffeehaus är en 300 år gammal caféverksamhet som är full av historia och tradition. Här kan du få en traditionell ”kleiner Schwarzer” på en silverbricka. Verksamheten består av flera caféer, som bland annat Café Central, Café Hawelka, Café Sperl och Café Sacher. Alla är eleganta och med mat och bakverk av högsta kvalitet. För operaälskaren finns det både operaföreställningar och konserter med musik från Mozart eller de kända showerna på Spanska ridskolan.

Det finns många olika sätt att boka din resa till denna spännande stad. Du väljer om du endast bokar flyg eller om du bokar en paketresa av flyg och hotell på olika resebyråer eller mellanhänder som bland annat Ving, Tui, Apollo, Airtours, Expedia och Travellink. Ifall du behöver hjälp att finansiera din resa är ett tips att testa lyckan på Megalotto.