Förlägg din weekend i Europa

Semester som ger mersmak
Europa är en dynamisk kontinent med en härlig mångfald av människor, kultur, arkitektur, gastronomi, historia och mycket mer. I Europa ligger några av världens mest besökta städer, men det finns minst lika många undangömda smultronställen som väntar på att upptäckas.

Se Europa
Den stora fördelen med att ta en weekendresa i Europa är att det är relativt små avstånd och att infrastrukturen är väl utbyggd i de flesta regioner. Det går utmärkt att både ta tåget, åka buss eller till och med att köra bil till flera destinationer. För att snabbt nå sin destination är det däremot många som väljer att ta flyget. Genom att bege sig på bilresa i Europa ges du många möjligheter att göra avstickare till byar och städer som du annars inte upptäcker ifall du tar flyget. Väljer du att förlägga din weekendresa på Europas västkust har du möjlighet att hinna med både Holland och Belgien. När du befinner dig vid Medelhavets norra delar kan du faktiskt hinna med att turista i både Frankrike, Italien och Monaco. Det rika kulturutbudet som finns i flertalet av Europas länder är oftast ett måste att ta del av när man som turist gästar ett land. Många muséer i flera stora och mindre städer har enastående samlingar av tavlor som är signerade av både kända och mindre kända konstnärer. Även om många gränser i Europa idag har helt öppna gränser är det ändå ett krav på att man ska kunna uppvisa sitt pass vid kontroll. Se till att ha ett giltigt pass innan du beger du iväg på din resa. I norden gäller dock passfriheten.Förlägg din weekend i Europa 2

Bo bra
Det är skönt att kunna checka in på ett bra boende när man anländer till sin destination. Det finns ett stort utbud av både hotell och vandrarhem att välja mellan och grundregeln är ”man får det man betalar för”. Det kan vara skönt att välja ett boende som inkluderar frukost och kanske även en relaxavdelning som du kan slappna av i efter en hektisk dag i en av Europas storstäder. Vill man fynda bland hotellpriser, men fortfarande bo på ett lite finare hotell erbjuder ofta länder såsom Polen, Turkiet och Portugal detta. Bo skönt, ät gott, turista lugnt och njut av din weekendresa i Europa.