Hetaste städerna för en weekend i Europa

Känner du dig sugen på att åka på semester, men bara har några få dagar att nyttja? Då kan det passa bra med en weekend istället. En weekend är vanligtvis mellan 2-5 dagar långa resor som du kan boka genom nätet eller hos ett flygbolag. Många väljer att inte satsa på sol och bad under en weekendresa, utan att istället kolla in byggnader, städer, kultur och shopping. Det finns många länder i Europa som är utmärkta för just denna typ av resa. Bland annat så har London varit en storfavorit hos många och detta under loppet av många år.

Nu kanske inte London är något för just dig eller så finns det ett större behov med din resa än att bara beskåda ett land. Du kanske är på jakt efter begagnad kurslitteratur då du planerar att studera utomlands och då kan en weekendresa vara mycket lämplig. Här har du tillfälle att på ett snabbt sätt besöka ett land för att se om du kommer att trivas med att bo där under din studieperiod. Du har också möjlighet att förbereda dig genom att köpa kurslitteratur på plats.

Här blir din weekend som bäst

Paris – Vem vill inte åka upp i Eiffeltornet och beskåda den storslagna staden Paris i Frankrike? I Paris kommer du att ha möjlighet till mängder med shopping, besök på charmiga små restauranger och promenader på världskända gågator som du tidigare bara sett på film. Här finns även mycket aktiviteter som passar både stora och små. Varför inte ta en tur till Disneyland Paris?

Istanbul – Istanbul är en av världens största modestäder och här finns även den kända Blå moskén. Du flyger hit snabbt och enkelt på bara 3.5 timme och kan sedan njuta av allt som Turkiet har att erbjuda. Biljetterna kan du få till relativt billigt pris om du kan tänka dig att mellanlanda. Njut av de vackra byggnaderna, det nybakade brödet och det turkiska teet.

Dublin – I en annan del av Europa hittar vi Dublin. Dublin är perfekt för den som vill festa hela natten, lyssna på härlig folkmusik eller varför inte gå på ett flertal roliga museer. Under åren har Dublin tagit emot många turister som mer än gärna besöker landet under en weekend tillsammans med vänner och familj. Besöker du EPIC – The Irish Emigration Museum har du möjlighet att se världens första och enda helt digitala museum.

Amsterdam – Amsterdam är en utmärkt stad som lämpar sig perfekt för en weekend. Här kommer du bland annat att kunna besöka Anne Franks hus och se den dagbok som skulle komma att bli en av de mest kända böcker i världen. I Amsterdam hittar du även Vincent van Gogh-museet, fullt med härliga målningar av en av tidernas största konstnär. Vill du besöka något lite mer hippt och svängigt kan du med fördel ta spårvagnen till Pijp, ett bohemiskt område.