Prag

Prag är en ny favorit bland weekendresmålen i Europa. För alla som besöker den tjeckiska staden är det inte heller svårt att förstå varför – Prag anses av många vara Europas vackraste stad. Men förutom sköna omgivningar och vacker arkitektur finns det också mycket annat som Tjeckiens huvudstad har att erbjuda de som åker dit på en weekend.

Därmed inte sagt att arkitekturen inte är en av huvudattraktionerna i Prag. Staden klarade sig mer eller mindre oskadd undan bombningar under andra världskriget, och tack vare det finns många gamla byggnader bevarade, främst i jugendstil. Prag är därför ett perfekt resmål för de som är intresserade av konst, historia och arkitektur. Visserligen kan även festprissen hitta något som tilltalar honom eller henne i staden, men det är främst som kulturstad som Prag har gjort sig ett namn.1024px-Vltava_in_Prague

Bara ett exempel på Prags många kulturella kopplingar är att författaren Franz Kafka hade sin hemvist i staden. Det finns många platser i Prag som lockar turister på grund av detta, till exempel kaféet Grand på torget i Gamla stan i Prag, som Kafka frekventerade när han bodde på våningen ovanför kaféet. Det finns också ett musen dedikerat till Kafka, där besökare genom en mängd foton, dokument och installationer får ta del av författaren och hans liv.

Om man vill ta en paus från kultur och historia, och i stället njuta av vacker utsikt och god mat, kan en båttur på floden Moldau vara att rekommendera. Floden flyter rakt igenom Prag, och olika företag erbjuder flera olika lösningar – allt från entimmesturer på dagtid till långa kryssningar under kvällen som kombineras med middagar och till och med konserter.

Även de som inte är intresserade av historia får se dig tvungna att göra det obligatoriska besöket i Pragborgen. Pragborgen är nämligen utbyggnaden bakom hela Prags historia, en borg som anlades på 800-talet och som blev grunden till dagens vackra stad.

Efter att ha sovit skönt i hotellsängar under din vistelse i Prag, kanske det känns som en besvikelse att komma hem till sin egen säng. Så ska det naturligtvis inte vara. Om du alltid vill se fram emot att komma hem till din säng, ska du investera i en riktigt bekväm kvalitetssäng. Du hittar sängar för alla smaker på Sleepo.se.