Weekendresor Europa och Norge

Att sticka iväg över en weekend och ladda batterierna inför den kommande arbetsveckan är ett kärt nöje för många svenskar. Med dagens transportmöjligheter samt tillgången till internet är världen mindre än någonsin och det är nästintill bara fantasin och nyfikenheten som sätter gränserna. Om du väljer att inte åka så långt bort, till exempel till Berlin eller Köpenhamn, ökar möjligheterna för att hinna med ännu mer under den korta tiden ni är på resande fot. En weekend är dock tillräckligt för att hinna uppleva det viktigaste och samtidigt koppla av med någon som kanske betyder lite extra.

Äventyren finns runt hörnet

Man behöver inte åka speciellt långt för att vara med om stora äventyr. Visst är det fantastiskt att åka till Indien och lära känna en helt annan kultur än den man är van vid eller Maldiverna för att uppleva lyx i överflöd. Men faktum är att den mest storslagna naturen kan ligga bara ett stenkast bort, något man gärna missar när man planerar nästa semesterresa. Hisnande filmer från weekendresa i Europa har spridits på nätet den senaste tiden och visat upp vårt grannland Norge på ett sätt vi aldrig sett det tidigare. Sveriges natur må vara vacker men vi har ingenting jämförbart med Norges fantastiska fjordar.

En helg räcker länge och väl

Vad sägs om att upptäcka narvik nästa gång det är dags för semester? Staden i Norge är välbesökt av turister som åker skidor i Narvikfjellet och upptäcker björnarna och älgarna i världens nordligaste djurpark, Polar Park. Kanske vill du stanna lite längre än en helg, kanske kan en långhelg vara att föredra. Är det istället sol du är ute efter kan nog varmare breddgrader vara att rekommendera. Är du modeintresserad kan vackra Milano i Italien vara en idé. Annars är Barcelona ett eftertraktat och välbesökt resmål med aktiviteter som passar hela familjen. För vad sägs om att besöka katedralen som aldrig blir färdig, Sagrada Familia, eller varför inte låta barnen rasta av sig på Barcelonas välbesökta zoo?